Uitval gas, water of stroom

Gas, water en stroom zijn vanzelfsprekendheden in ons dagelijks leven. Water moet stromen. En stroom moet er gewoon zijn. Als één van deze voorzieningen langdurig uitvalt, kunnen er problemen ontstaan. Regel vooraf een aantal zaken. Dan kun je je gemakkelijker redden in zo’n situatie.

Hoe bereid je je voor?

In geval van uitval van gas, water en/of stroom is het handig om een noodvoorraad te hebben. Daarmee voorkom je dat je langdurig in het donker zit. Lees op de website Denkvooruit.nl meer over de inhoud van het noodpakket

Wat moet je doen bij uitval?

Waarschijnlijk merk je het direct wanneer gas, water of stroom uitvalt. Als de storing naar verwachting binnen twee uur is opgelost, wordt geen waarschuwing gegeven. Duurt de storing langer, dan krijgt je informatie via Omroep Flevoland.

Dit moet je doen:

  • Schakel gas en elektrische apparaten uit als je deze aan had toen alles uitviel. Draai waterkranen dicht bij een waterstoring.
  • Stem (met een radio op batterijen) af op Omroep Flevoland voor meer informatie. Daar hoor je wat er aan de hand is en wat je kunt doen. Je kunt ook geïnformeerd worden via een geluidswagen of een brief.