Brand in Rutten

Er woedt een grote brand bij een agrarisch bedrijf in Rutten. De brandweerkorpsen uit de hele regio zijn aanwezig en bezig met blussen. Meer informatie volgt op deze website.

Update 21.00 uur

De brandweer is nog aan het nablussen. Er is ook nog rook. Houd tot morgenochtend de ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten. Zojuist is hierover opnieuw een NL-alert verstuurd. Als de situatie zo blijft, was dit het laatste alert over dit incident en tevens de laatste update op de website.

Update 17.30 uur

De brandweer krijgt meer controle op de brand. De bluswerkzaamheden zijn nog volop gaande en er is ook nog steeds rookontwikkeling. Daarom blijft het advies: Heb je last van de rook? Blijf binnen, houd ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten en zet eventueel mechanische ventilatie uit.

Update 16.30 uur

Er wordt gecontroleerd of er glasdeeltjes van zonnepanelen in het gebied zijn neergeslagen. Vooralsnog worden die niet gevonden.

Als u glasdeeltjes vindt, raak deze niet aan en ruim de deeltjes niet zelf op. Laat de deeltjes liggen. 
Maak melding van de glasdeeltjes bij de gemeente Noordoostpolder via het algemeen nummer: 0527 63 39 11. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de Omgevingsdienst niet het eerste aanspreekpunt voor meldingen.

Update 15:06 uur

De brand is nog niet onder controle.

Op het dak liggen zonnepanelen. Het is nog onbekend of er glasdeeltjes van de zonnepanelen in de rook zitten.
Als u glasdeeltjes vindt, raak deze niet aan en ruim de deeltjes niet zelf op. Laat de deeltjes liggen.

Update 14:50 uur

NL-alert herhaald. Heeft u last van de rook? Blijf binnen, houd ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten en zet eventueel mechanische ventilatie uit.

Update 12.33 uur

NL-Alert herhaald. Het advies blijft om ramen en deuren gesloten te houden en eventueel mechanisch ventilatiesysteem uit te zetten.

Update 11.40 uur

Omwonenden zijn opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en om eventuele mechanische ventilatiesystemen uit te zetten. Om 11.33 uur is hiervoor een NL-alert uitgegaan.

Update 11.25 uur

Sinds 8.00 uur vanochtend is er een grote brand bij een agrarisch bedrijf in Rutten. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er zijn rookwolken. Deze trekken richting het noordoosten over de A6.

Medewerkers van het bedrijf (en in eerste instantie ook directe omwonenden) worden opgevangen in de kerk in Rutten.