Opvang vluchtelingen Oekraïne

Hulp aan Oekraïners

Brandweer Flevoland_Webbanners Oekraine_1440x352px

Door de aanval van Rusland op Oekraïne, zijn er veel mensen op de vlucht geslagen. Veel Oekraïners hebben hulp nodig. Verschillende organisaties zowel lokaal als landelijk zetten zich hiervoor in. U kunt als particulier op verschillende manieren helpen.

Opvang vluchtelingen

Inzamelen spullen door Stichting Kinderen in Nood

Stichting Kinderen in Nood zamelt op grote schaal hulpgoederen in en zorgt voor transporten nabij het oorlogsgebied.

VluchtelingenWerk Nederland

Voorbereiden op calamiteiten

Het is begrijpelijk dat er zorgen zijn over de oorlog die Rusland in Oekraïne is begonnen. De situatie in Oost-Europa roept vragen op over wat je in Nederland kunt doen om je voor te bereiden op een calamiteit.

De Nederlandse overheid biedt allerlei informatie over hoe je je kunt voorbereiden op een crisis. Die algemene tips en adviezen gelden ook nu. Er gelden geen extra adviezen vanwege de actualiteit.

Aanbod opvanglocaties vanuit organisaties

Heeft u als organisatie mogelijkheden voor meerdere opvangplekken. Neemt u dan rechtstreeks contact op met uw gemeente.

UNHCR

De internationale vluchtelingenorganisatie UNHCR helpt in Oekraïne en in omliggende buurlanden door ter plekke noodhulp te bieden.

RefugeeHelp.nl: een platform voor en door vluchtelingen

Het nieuwe platform  www.RefugeeHelp.nl  is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die hen wil helpen. Het biedt informatie over alle relevante zaken en behoeften (onderdak, voedsel, medische zorg, juridische hulp, werk, etc.) en bundelt initiatieven van de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties, en particulieren.

De website is beschikbaar in Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch.

Nieuws