4 Februari eerste controlebericht NL-Alert in Flevoland

Maandag 4 februari rond 12.00 uur wordt het eerste NL-Alert controlebericht uitgezonden in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen ook mensen in Flevoland nagaan of hun telefoon goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

NL-Alert is een nieuw, aanvullend alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Iedereen kent de sirene die maandelijks ter controle afgaat. Als de sirene in een noodsituatie afgaat moeten mensen naar binnen en ramen en deuren sluiten. Als je telefoon is ingesteld voor NL-Alert ontvang je op dat moment ook een tekstbericht waarin staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Op deze manier worden meer mensen bereikt en beter geïnformeerd.

Als je het controlebericht ontvangt, is je mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. In 2013 worden drie controleberichten uitgezonden: op 4 februari, 6 mei en 4 november.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Dit aantal loopt de komende tijd snel op. Wie wil weten of zijn mobiel NL-Alert al kan ontvangen, kan dat nagaan op http://www.nl-alert.nl.


cm1030714