Maandag 7 december landelijk controlebericht NL-Alert

Op maandag 7 december rond 12 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer met een tekstbericht informeren. De meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. Daardoor worden met NL-Alert meer mensen bereikt tijdens een noodsituatie.

KPN, Vodafone en T-Mobile zenden het NL-Alert uit via hun 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Begin 2016 kan de overheid NL-Alert uitzenden over het 4G-netwerk van Tele2. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga daarom nu naar de NL-Alert instelhulp en stel je mobiel in.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. NL-Alert is inmiddels ruim tachtig keer ingezet om mensen te informeren bij verschillende noodsituaties.


OVERSTROMING_120x600