Ontdek de held in jezelf!

Landelijke Veiligheidsdag Almere

Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 13 mei laten politie, brandweer, defensie, GGD en de Reddingsbrigade in Almere opnieuw zien hoe zij als hulpdiensten onderling samen optrekken bij een calamiteit. Het thema van dit jaar is ‘Samenwerking’. Onder het motto  ‘Ontdek de held in jezelf’ ervaart het publiek wat het werk van de hulpdiensten inhoudt.

Doel van het evenement is het publiek kennis te laten maken met de wereld van veiligheid: welke partijen werken hieraan en wat doen ze precies? En wat kan je zelf doen bij calamiteiten in en rond je huis. Naast de Esplanade, het grote plein aan het Weerwater, worden dit jaar ook de andere pleinen in de stad bij het evenement betrokken.

De partijen waarmee de Landelijke Veiligheidsdag wordt georganiseerd zijn - naast Almere City Marketing - Veiligheidsmuseum PIT, gemeente Almere, GGD/GHOR Flevoland, Ministerie van Defensie, Reddingsbrigade Nederland, Politie Midden-Nederland, het Nederlands Rode Kruis, Brandweer Flevoland en SRCN Reddingshonden.

Kijk voor meer informatie op de website van de Landelijke Veiligheidsdag.