Veiligheidsregio oefent op het IJsselmeer bij Urk

Op 23 september wordt in de gemeente Urk op het IJsselmeer ter hoogte van de Zuidermeerdijk (tussen Urk en de Ketelbrug) een grootschalige multidisciplinaire oefening georganiseerd door Veiligheidsregio Flevoland.

Waar en wat wordt geoefend?

De oefening vindt plaats tussen Urk en de Ketelbrug en heeft tot doel om de verschillende hulpdiensten met elkaar te laten samenwerken en realistisch te oefenen. Wanneer er op het water een ongeluk plaatsvindt komen veel verschillende (hulp)diensten in actie zoals de brandweer, politie, GGD, Kustwachtcentrum, KNRM, Rijkswaterstaat en de gemeente Urk.

Wat betekent dit voor de omgeving?

  • De oefening vindt plaats op zaterdag 23 september van 07:00 uur tot 15:00 uur.
  • Op het IJsselmeer zal ter hoogte van de Zuidermeerdijk een aanvaring worden nagebootst. Hierbij worden onder andere twee schepen ingezet.
  • In verband met de oefening zullen hulpdiensten oefenen op en nabij KNRM station Urk aan de Sluisweg. Op de N352 zelf (ten noorden van de sluis in de Urkervaart) zal mogelijk enige hinder ontstaan door verkeer dat aan de oefening deelneemt.

We vragen omwonenden en omliggende bedrijven om rekening te houden met de situatie in de omgeving tijdens de oefening en de informatie met bezoekers en/of leveranciers te delen indien van toepassing. Ook vragen wij u om de tijdens de oefening geen voertuigen binnen het aangegeven oefengebied te parkeren c.q. uw voertuig voortijdig uit het gebied te verwijderen.

P5150321