Noodverordening 6 november 2020

De voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland heeft op 6 november 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

De wijzigingen op de noodverordening van 4 november betreffen:

  • Een uitzondering voor de algehele sluiting voor het publiek openstaande gebouwen en bijbehorende erven voor een buurt- of dorpshuis dan wel wijkcentrum waar op afspraak activiteiten gericht op individuele maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen plaatsvindt en een bibliotheek, voor zover deze is opengesteld als afhaalfunctie of als locatie voor georganiseerde en besloten huiswerkbegeleiding.
  • De voorwaarden voor het organiseren van samenkomsten, waarbij alleen gereserveerd mag worden voor groepen van maximaal twee personen en placering ook alleen plaats vindt in groepen van maximaal twee personen. Deze beperking voor groepen van meer dan twee personen geldt niet voor personen of gevallen die zijn uitgezonderd van het groepsvormingsverbod.
  • De mogelijkheid voor de voorzitter veiligheidsregio om gebruik te maken van de ontheffingsbevoegdheid om in geval van bijzondere omstandigheden meer dan 30 personen toe te staan bij een uitvaartplechtigheid in een uitvaartcentrum.

De volledige noodverordening vindt u bij documenten.